Flytterenhold / Flyttevask

Flyttevask og rengjøring

Er det på tide å flytte? Vi i Prio er eksperter på flytting av rengjøring. Her forklarer vi hva du bør tenke på og hva som gjelder når det gjelder rengjøring etter flyttingen.

Ved flytting er det nesten alltid et krav at du som selger eller leietaker må utføre en grundig flyttevask av huset eller leiligheten. Bor du i et leieforhold, er det ofte skrevet i leieavtalen om flyttevask og når du selger et sameie eller villa, er kravet til flytting av renhold ofte å finne i salgsavtalen din. Det er også vanlig at rengjøring nevnes som et krav i sekundære kontrakter.

Flyttvask og rengjøring – en tilbakestilling av overflatelaget

Flytterengjøring, eller flyttevask, betyr å tilbakestille overflaten av huset. Vi har samlet alt du trenger å vite om hva som er inkludert i et rengjøringsarbeid her. Uansett om det er flytting fra en leilighet eller om du skal flytte fra et hus, gjelder den samme sjekklisten. De synlige overflatene (og støv på  topper) må rengjøres, men også noen skjulte detaljer som hvitevarer og ovnsplater er også vanligvis inkludert som krav til flytting av rengjøring.

Flytte rengjøring av hus eller leilighet

Flytte rengjøring er noe som må utføres uavhengig av boligtype eller boligtype. Dessverre vil du ikke kunne oppheve kontrakten på leieforhold før alt er rent. Selve tjenesten er imidlertid generisk, dvs. det ser omtrent likt ut uavhengig av boligtype. I tillegg til at størrelsen på hjemmet vanligvis er forskjellig mellom hus og leilighet, er det oftere sideområder som også må rengjøres når det gjelder flytting av hus. Det kan for eksempel dreie seg om rengjøring av en garasje eller en kjeller.

Flytterengjøring av dødsbo

Flytting av en dødsbo kan imidlertid være forskjellig fra å flytte et sameie eller en villa. På den ene siden er det mer vanlig å bestille en rengjøring før en mulig visning, og på den andre siden ser vi at det oftere er møbler og ting som står igjen. Når vi utfører en rengjøring av en dødsbo før flytting, går den faktiske flyttingen ofte raskere. Dette er fordi vi tidligere har rengjort kalkavleiringer og annet inngrodd smuss og man slipper å ta med seg disse videre.

Flytting rengjøring ny produksjon

Målet med flyttevask og renhold av en ny leilighet er at du som inflytter skal komme til et hjem som er ren og klar til å flyttes inn i. I en nybygg eller et nytt bygg er rengjøringen oftest inkludert som en trinn klienten eller hovedentreprenøren trenger å løse før den endelige inspeksjonen av boligen. Hjemmet blir også inspisert av deg som kjøper ved overlevering av nøkkel, du vil da ikke bare inspisere hvitevarer og overflatelag for eventuelle skader, men også for støv og lignende.

Bestill flytterengjøring hos Prio

Hvis du vil vite mer om hvordan du bestiller rengjøring for flytting eller ønsker å få et gratis tilbud på oppdraget ditt, kan du alltid kontakte oss hos Prio. Innen 24 timer vil du motta et pristilbud for oppdraget ditt med informasjon om hvordan prosessen foregår for flyttevask hos oss.

Få et tilbud på Flytterenhold / Flyttevask

1 kvm